Вітаємо Вас на нашому блозі. Сподіваємося, що знайдете на ньому потрібну і цікаву інформацію!

Переклад

понеділок, 29 січня 2018 р.

16 кращих способів створення інфографіки

Інфографіка - це наочний спосіб подачі даних у графічній формі. Застосовувати її можна, де завгодно: для навчання, для ілюстрації журналістського матеріалу, в статистичному звіті і т. Д. Інфографіка допомагає структурувати великі обсяги інформації, а також більш наочно показує співвідношення предметів за різними параметрами і демонструє тенденції. І якщо раніше ми просто малювали схеми і креслили таблиці, то останнім часом інфографіка розцвіла і перетворилася на ціле мистецтво.
Причому зробити це своїми руками може кожен - бути дизайнером або художником зовсім необов'язково. Для цього зараз придумали багато корисних сервісів. Але для початку потрібно зробити декілька підготовчих кроків.
1. Визначтеся з темою вашої інфографіки та її призначенням.
Що це буде? Просто цікаві факти, статистика, порівняння, пояснення поняття, схема роботи, структура предмета? Навіщо це потрібно? Щоб запам'ятати, зрозуміти, здивувати, змусити що-небудь зробити? Кому це предназачено?
2. Подумайте, як це можна зобразити графічно.
Дайте собі півгодини-годину на те, щоб придумати якомога більше варіантів подачі інформації. Не бійтеся підходити до цього нестандартно, використовувати порівняння, метафори, паралелі. Запишіть всі можливі способи, що не чіпляйтеся за щось одне. По можливості, залучіть до мозкового штурму колег, друзів або родичів. Які асоціації з вашою темою будуть у них?
3. Вивчіть вже готові роботи інших людей.
Тепер, коли ви виплеснули на папір всі свої ідеї, саме час підживитися чужими. Подивіться на те, що вже робили до вас. Може бути, це змусить вас відмовитися від якогось банального ходу і подивитися на ваші ідеї з іншого боку.

Інфографіку слід не тільки споживати, але і створювати – це корисно для ваших проектів.

Детальніше...

Також стане у нагоді... посилання

Немає коментарів:

Дописати коментар

Останні